River Dee, Upper & Middle Blackhall, 13e April

09:45

Som vanligt en härlig frukost och nu är vi på plats vid älven som har stigit 6 inches sedan igår eftermiddag. Bra med en förändring iallafall, då vädret är indentiskt med gårdagen som ju var trög i hela Dee.

Mössa på, ingen vårvärme här ännu!

Ovan slänger Daniel i Malt Steep

Micke kör Kelpie längre uppströms.

09:55

Attans! Micke hade en go dragning precis i början på Malt Steep efter att han fiskat av Kelpie..

12:15

Åkte upp till gubbarna på UB för att kolla till dem. Lugnt vid älven. Tobbe hade sett en fin springer på en av Corner Pools bästa bitplatser, men den vill inte.

Idag har vi bestämt att äta lunch uppe på klassiska Boat Inn i Aboyne och då det är en bit att köra så bryter vi för lunch lite tidigare. När jag plockade upp Micke och Danne på MB så hade Danne också kännt fisk i Malt Steep, men dom klipper inte på ordentligt..

13:15

16:45

Grabbarna kämpar på vid älven. Långt ner på Rock Head vid en av de klassiska stora stenarna ute på nacken har Danne en fisk som är uppe och smäller till flugan med stjärten två gånger!

Han provar med olika flugor men inget mer händer.. En halvtimma efter har Micke en sån där retlig, lång, tuggande dragning i flugan på Malt Steep, men den vägrar ta ordentligt. Det har mojnat rejält, ljuset är perfekt och det känns hett!

Nacken på Rock Head.

17:15

När jag står och tittar på när Micke fiskar av Rock Head ringer telefonen från Daniel som har fisk på. Gött tänker jag och ger mig av på den 500m långa löpturen uppströms med håven. Dessvärre visade det sig att det var en kelt, men Danne är väldigt glad ändå. Första Dee-laxen landad, om än förra årets modell. Springer nästa!, säger han med ett stort smajl och fortsätter fiska poolen.

17:45

Just haft en kort ölpaus vid hytten. Nu är båda gubbarna på älven igen. Och som sagt, väderomslaget kommer inatt och det känns redan i luften. Och när vi känner det, så har troligen laxen redan kännt av det. Kan dra i närsomhelst nu…

Ovan har ni en vy från Corner Pool ner över Sandys Hole

18:30

Det kändes hetare och hetare. Och mycket riktigt drog det i en springer för Micke på de underbara blankfläckarna nedanför den bortre stenen på nacken av Rock Head.. Han var i fisken i runt 20 sekunder innan den tyvärr lossnade :-(. Det går lite troll i det nu..

Men imorrn sitter dom!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *