Kuba, vilket paradis!

Det har gått någon vecka sedan vi kom tillbaka från underbara Kuba. Jag väntar fortfarande på bilder och film, men lägger ändå upp en liten sammanfattning av fisket redan nu.

Det började overkligt bra första dagen då Stefan, som för första gången besökte Kuba, i sitt sjätte kast häktade i en fantastisk Tarpon som dessutom följde med hela vägen.

 

Cirka 80lbs, en riktig drömfisk!


Sedan skulle det dock visa sig bli lite svårare. Vattentempen var lägre än i fjol och fisket kom därför inte riktigt upp i samma nivåer utan vi fick kämpa lite mer..

 

Jakt efter bonefish till fots..


Bonefish var på plats på flatsen, men de flesta tarponerna “gömde” sig inne i bland mangroven.

 

Expeditioner in bland mangroven gav resultat


  

Hej Tarpon, vi hittade dig allt!

 

 

Frank myser med vår guide

 

Riktigt stor Jack Crevalle vann tyvärr ..


I dom lite djupare kanalerna mellan flatsen och mangroven huserade den riktigt stora fisken. Både Tarpons och Jack Crevalles. Vi miste tyvärr de flesta fiskarna, men otroligt häftigt att få drilla Jack på säkert 20kg ändå. Vilka fiskar, vilken urkraft!

 

Vår guide letar fisk..

 

Tarpon – The Silver King

 

Bonefish


Gott om Bonefish och det är makalöst vilka fighters dom är sett till sin storlek. Det är ofta en första rusning på uppemot 100m direkt efter hugget!

 

Frank med en av få Tarponer som jagade ute på flatsen

 

Stefan dänger enhands..


 

Fish on!

När man krokat upp en Tarpon i utkanten av mangrove så gäller det att ta fisken riktigt hårt så att den inte går fast där inne..

   

 

Då och då lyckas man få med fisken hela vägen


Fler bilder och film från resan kommer längre fram när jag har samlat ihop allt material. 

Redan nu längtar man tillbaka, men tyvärr har ju Yenkarna börjat invadera landet så priserna på fisket går just nu rakt upp i skyn.. Nästa år blir troligen sista gången det blir Kuba för mig och sedan får man leta andra, mer prisvärda resmål. Just nu funderar vi på om man inte ska avsluta sitt Kubaresande med en riktigt lyxtripp.. Det finns ett alternativ där man bor mitt ute på de hetaste fiskeplatserna vilket då möjliggör kvällsfiske som enligt guiderna är helt outstanding.

 

Full aboard på den här båten hade varit fantastiskt


I princip allt fiske via båten ovan är redan slutsålt för 2017, men jag är erbjuden en Februari vecka. Det kan finnas något eller möjligtvis 2 lediga spön kvar. Hör isåfall av er till mig via mejl eller facebook för information. 

Avslutningsvis vill jag skicka ett stort tack till LTS, Vision och GuideLine som på olika sätt hjälpt oss med utrustning till resan 🙂

Nu laddar vi för havsöringspremiären här på västkusten! 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *