Nu är det nära…

Snart dags för Kuba igen!Nedräkningen har hållit på sedan förra året då jag gjorde mitt första besök till det fantastiska landet och dess extraordinära flugfiske efter snabbsimmande arter. Bara 7 dagar kvar till avresa nu och längtan är brutal!

Guiden Renier, jag och en Jack Crevalle
Grov Bonefish, tog 100 m lina första utraset

I år är vi en brokig skara laxfiskare som åker dit. Med mig har jag gamla legender som Robban Ågren, Frank Pålsson och Urban Fritzell. Norrbaggar i form av gode vännen Trond Nordskog och Nic Jeppson. Den ungdomliga entusiasmen kommer Stefan Sigfeldt stå för. Ett är säkert; fisk kommer drillas i mängder.

 

Kuba < 3
  
Bra tryck i guidernas båtar
  
Soluppgång och en hel dags fiske framför sig..
 
Då det sannolikt inte kommer finnas internet på ön där vi bor så dröjer det tills vi kommer hem innan jag kan visa bilder och film, men vi har med oss kanonutrustning samt kanonfotografer så jag kan lova att det är ”worth waiting for”.
 
Snook i fin storlek från förra resan
 
  

Bra Bonefish

Blev lite dåligt med bilder på Tarponer senast då ju dessa fighter oftast filmas samt att man inte gärna lyfter dessa större fiskar ur vattnet, men förhoppningsvis kan man få någon på hyfsat grunt vatten den här gången och hoppa i för en bild.

Nåväl, håll ställningarna på hemmaplan kära läsare så lovar jag att hålla ställningarna i Kuba!

2 svar på ”Nu är det nära…”

  1. Hej, visst är det kul i Tropikerna. Jag har varit runt lite, Key West, Andros island, Och två gånger i Belize. Vi har alltid kört 12-14 fiskedar och som du vet blir det ”dyrt”.. Stora fiskar är våran grej, Cudor stora jacks, Haj och framför allt Tarpon. Bones och Permit är inte våran grej, för små och nappar för dåligt.. Nu vill Polarn att vi ska till Africa Guenea Bissau, är inte helt med på det så jag letar efter en ingång till Cuba. Två veckor på någon dyr Lodge har vi inte råd med. I Belize har ja ett bra konsept med ett par djävligt bra Guider. Vi klarar två veckors fiske allt inkluderat för 50 tusen, Tarponfisket har varit bra så vi har knappt prövat något annat men Bones får du så¨många du vill och där är bra med Permit. Har du nån Ingång på Cuba? vi kanske kan ”byta” lite bra grejer..
    MVH Patrik Andreasson (0706-798981)

    1. Nja, Kuba börjar tyvärr bli alldeles för dyrt nu också då dom öppnat för yenkarna att komma och fiska i grupp.. Allt blir uppbokat direkt, trots att dom nästan dubblat priserna..
      Därför har jag hoppat av det och åker med Solid Adventures till Lakshadweep för att jaga GT nästa vinter istället 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *