Orkla dygn 7

10:00

Tyvärr sjönk bara älven lite grann och har legat steady nu på en för hög nivå. Helt klart otur, men sådant är laxfiske. Samtidigt vågar man knappt lämna valdet utifall det börjar sjunka då det blir guldläge på nolltid.

20120607-100655.jpg

10:45

Hårda bud. När solen äntligen tryckt undan alla regnmoln ordentligt så blir det över 20 grader varmt. Detta sätter igång snösmältning på fjället vilket borgar för fortsatt hög älv och troligen lägre vattentemp. Inte lätt att vara laxflugfiskare i Orkladalen nu!

Då vi bara har en liten fläck att fiska på i Nerhölen på detta vatten så smiter Sluken och jag ner till Hongslo i eftermiddag. Förvisso för högt vatten även där, men åtminstone lite omväxling. GPS-Mats stannar och har lovat att beta av bitplatsen med jämna mellanrum.

20120607-112638.jpg

12:30

Solsemester!

20120607-121820.jpg

14:30

Dags för Hongslo! Fortfarande 40-50 kubik för mycket för att det ska vara optimalt, men vi får ju absolut ingen fisk om vi inte har flugorna i vattnet. Jag har riggat S3/5/7 så om det står nån fisk på botten ska jag komma åt dem..

20120607-143242.jpg

16:45

Tyvärr gick fisken helt intill land på andra sidan Hongslo även idag. Motfisket fiskade bara innanför ön (för er som vet hur det ser ut där) så det kändes väldigt ohett.

02:15

Nu har vi fiskat stenhårt hela kvällen och en bit inpå natten ihopp om att fisk skulle röra på sig. Tyvärr har varken vi eller grannarna nedströms sett eller kännt nånting.. GPSen gick och la sig lite tidigare så att vi har ett spö igång även i ottan! Snart sista chansen…

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

6 svar på Orkla dygn 7

 1. henrik skriver:

  Jobbigt med solsemester när man vill bända lax. Kom upp å ta en pilsner…
  med med mig

  • Lorden skriver:

   Vi är nere på Hongslo nu och provar. Bara 1,5 dag kvar så vi får fiska på det sista. Du är välkommen till Nerhölen på en kaffe eller öl om du vill!

 2. Birdie skriver:

  Kom igen nu Lorden! Ligg i nu och häkta fast en som sitter hela vägen! Det står 6-0 till Fiskenbloggen.se!
  Tänk utanför lådan!

  • Lorden skriver:

   Hehe, jag önskar också att jag varit i Gaula den här veckan – men sånt är ju svårt att förutspå ;). Vi kämpar och provar det mesta även om förutsättningarna är dåliga.. Jag är trots allt glad att jag fick häktat i en blank “dröm-rugg”. Den är ett minne för livet.. Dessutom vet jag ju att vi ska tillbaka till Orkla v.26 så det går fler tåg :).

 3. Henrik Thorsberg skriver:

  Bara å nöta på Pontus. Vi har tjatat upp tre st uppe hos oss. imorrn borde väl
  älven vara lagom även hos er

  • Lorden skriver:

   Bra jobbat Henrik! Jo, vi kämpar på men det är dött för oss och även för Sundsvallsgrabbarna nedströms oss 🙁

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *