Nu är det klart, det blir ett omlöp förbi kraftverket i Hedefors!

Nyheter från säkra källor nådde mig idag att det nu står 100% klart (avtalet är tecknat) att Säveålaxen i framtiden får tillgång till 2 kilometer lekbottnar uppströms kraftverket i Hedefors.

Nu har vi alltså riktiga bevis på att det går att förändra saker och ting om tillräckligt många engagerar sig. I kombination med stramare fiskeregler med säsongskvoter och dylikt som införts i år kanske Säveån i framtiden kan närma sig sina fornstora dagar med mycket lax som leker. Härligt! Extra tack till de eldsjälar som plöjt ner ett stort antal timmar för att förverkliga detta. Ni vet vilka ni är!

Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Nu är det klart, det blir ett omlöp förbi kraftverket i Hedefors!

  1. Kristian Pedersen skriver:

    Det är fint att vara blygsam, så jag skall väl inte egentligen säga något, men visst är det skönt att efter 25 års ansträngningar ha nått i mål trots alla egostiska bakåtsträvare som som inte har sett naturens bästa som det viktigaste.

  2. Lorden skriver:

    Helt underbart Kristian!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *