Rio Gallegos, Patagonien

I mitten Februari hade jag nöjet att för tredje gången besöka Las Buitreras Lodge och fiska deras privata vatten vid Rio Gallegos nere i Patagonien. Ett ställe jag längtar tillbaka till varje år.

Som vanligt blev man ”tvungen” att förlägga någon dag på nedresan i Buenos Aires och inte mig emot! Argentina är ett av få länder som haft det tuffare än Sverige vad gäller sin valuta så här är t o m den Svenska kronan stark vilket gör att man kan lyxa till det ordentligt på deras Steak houses utan att det svider.

Efter god mat och trevligt sällskap i BA med Stefan och Per samt ett gäng sköna gubbar från Irland så flög vidare ned till Rio Gallegos.

Väl framme på Lodgen fick vi i vanlig ordning ett varmt välkomnande från den trevliga personalen samt guiderna. De flesta samma som ifjol vilket gjorde att det var flera kära återseenden för mig.

Efter lite mat och vin så var de flesta ivriga med att rigga sina grejer och springa med till älven för att kolla vattenstånd samt kasta igång ringrostiga kroppar. Det kom upp en och annan brunöring och någon havsöring första kvällen, men det var först dagen efter det ”riktiga” fisket med de fenomenala guiderna skulle börja.

Guiderna anländer för att plocka upp oss gäster

Vi fick ovanligt lågt och klart vatten hela veckan vilket gör fisket efter havsöring extra svårt. Det var långa, tunna tafsar och små nymfer som gällde för att komma i kontakt med den åtråvärda fisken förutom i sista mörkertimman då man kunde knyta på större svarta flugor, exempelvis Sunray Shadows.

Min bästa fisk från resan. Vägd 15,5 lbs

Då jag tidigare bloggat en hel del från stället där jag beskrivit allting i detalj så kommer jag den här gången mest visa bilder från fiskare och fisk.

Här kan ni läsa om fjolåret: salmoniserad.se/2019/02/12/magi-i-patagonien

Och här har ni text med bilder från min första resa: salmoniserad.se/2018/02/06/fullstandig-rapport-fran-var-vecka-vid-las-buitreras-rio-gallegos

En del av veckans fina fångster bland gubbarna följer här

För min del blir det två turer nästa år till paradiset och jag längtar redan!

Ett svar på ”Rio Gallegos, Patagonien”

  1. Tusind tack for en fantastisk tur til Las Buitreras, Rio Gallegos i det skønne Argentina endnu engang Pontus. Dit og det øvrige Teams selskab gjorde en stor forskel, no doubt my friend. February 2020 was fantastico in Rio Gallegos.

    Vi fik BIG Sea Trouts og flotte Brown Trouts og et fiskeri som gennem ugen var jätte bra.

    Ved siden af det god mad, god vin (Malbec er noget ganske særligt) og bra øl i super selskab, guides var top top, kultur og natur samt dyreliv var i højsædet og de kære argentinere er og forbliver skønne mennesker.

    Endeligt så var din og min tur ud og hjem i Buenos Aires endnu engang toppen – just love to look back on this trip – so cool cool cool. What’s not to like.

    See you again – the best dear Pontus from Mr. Jacomo in Denmark 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *