River Dee, 11e April, hosted trip Liveblogg

09:30

Återigen mycket pigga och fiskesugna gäster på frukosten. Inte nog med att Patrik fick landat sin första springer i Skottland, vi såg dessutom mer fisk igår eftermiddag än vi gjort tidigare så förhoppningarna är stora om action idag.

Molnigt och fint laxljus idag. Tack vare det så är det också mildare nu på morgonen. Känns väldigt hett!

Gårdagen release av Patriks fisk:

http://media.salmoniserad.se/2019/04/img_4609.mov

10:15

Patrik kom precis upp från Invercannie och hade fisk som tog slingan, men som inte ville fastna.. Han är het nu!

10:30

Körde upp Patrik till Otterburn så att han kan fiska de poolerna nedåt. Fortsatte sedan upp till Micke som är i Ferroch och Grey Mare och han hade sett 2 springers!

11:50

Grabbarna på UB kämpar på, men fortfarande inga känningar.. Heller inga samtal från the ”old boys” nere på MB, men det behöver inte betyda att det inte hänt något där. Dom har en räv bakom öronen och då det är en tävling mellan de yngre och de äldre så kan det hända att eventuella fångster mörkas till kvällen 😄. Just nu har ju de äldre 2-0..

13:30

Vi har sett enstaka fiskar men ingen mer action innan lunch förutom för Anders som häktade i en brunöring modell större i poolen nedan; Green Spout.

Nu lunch på Banchory Lodge för ”de yngre”. Gamlingarna har växlat upp och kör lunch i hyttan för att inte missa fisketid.

16:00

Grabbarna har varit på älven ett bra tag nu och för en halvtimma sedan visade det sig ett gäng fiskar på Rock Head och Stefan som var i position hade en som nöp i men inte fastnade..

Nu snabb kaffepaus innan jag kör upp Tobbe till Floating Banks för att möta laxarna.

16:50

Laxljus över Green Spout

17:05

Jag åker ned mot Tobbe som jag släppte av ända uppe vid Grey Mare så att han kunde gå en redig repa. Hittade honom i Otterburn där han precis haft en lax som dragit i vingen på flugan.

Byte av fluga och nytt försök…

I strömkanten till vänster i bild kände Tobbe fisken.

17:30

Troligen running fish då det inte hände något mer i Otterburn. Jag åkte vidare ner till resten av MB-gubbarna som satt i hytten och tog en paus.

Samma sak när jag kom upp till UB. Paus där också..

18:30

Halva gänget tillbaka i Lodgen för G&T och avkoppling, andra halvan på älven för eveningcast.

Vi fick precis grymt goda insider news från Jenny, vars son är Ghillie nere på Lower Crathes, där har dom tagit 4 springers nu på eftermiddagen och just tappat ytterligare en! Dessutom 3 springer redan rapporterade på Invery så äntligen verkar det gå ett rejält steg vilken vi såg ”förpatrullerna” på i eftermiddags. Mycket spännande nu fredag-lördag och kan även bli succé på eveningcast för dem som är kvar vid älven..

19:30

Jodå! Det tog inte lång tid innan ett sms ramlade in från Tobbe. Springer i Cairnton Pool, snett nedströms det vackra huset.

Underbart!

21:00

Det händer grejer på älven! Stefan fick en ”fjolårs-springer” precis på MB och flera gäster har haft klassiska drag i vingar från running fish..

Danne kramar Tobbe grattis till springer i Lodgen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *