River Dee, 8e April, hosted trip Liveblogg

09:20

Jag plockade upp Kent, Torbjörn, Micke, Danne, Stefan, Patrik och Anders på flygplatsen igår förmiddags och allas flighter var i tid utan strul.

Det blev lunch på Banchory Lodge och sedan shopping av förnödenheter.

Det har varit fint vatten hela helgen där älven en stund t o m varit över 3 fot på Woodend. Just nu sjunkande, men med fina 2 fot 5 inch. Dessutom mildare väder och det ska bli riktigt vårvarmt efter lunch idag. Det luktar springers helt enkelt!

Grabbarna är givetvis riktigt taggade. Jag fiskar inte själv överhuvudtaget under mina hosted trips i Skottland utan fokuserar helt och hållet på att agera ”extra-Ghillie”. På Upper Blackhall fiskar Torbjörn (The Morel & Girnals), Stefan (Green Spout & Simms Parlour), Kent (Corner Pool & Sandys hole) och Patrik (Grey Mare & Blastit Stone) just nu och nere på Middle har Anders börjat i Glisters/Kelpie, Micke i Malt Steep/Rock Head och Danne nere Invercannie.

10:00

Micke drog i en Sea Trout kelt som gav puls i några sekunder och Danne hade en fisk som pillade på flugan nere i Invercannie, annars allt lugnt så här långt.

Micke laddar på över Rock Head

10:25

Anders på väg tillbaka från Kelpie där han haft fisk uppe vid flugan som inte ville ta..

10:55

Lugnt uppe på Upper så här långt också frånsett att Tobbe drog i en kelt i Big Girnal som sprattlade sig loss. Nu dänger han av Green Spout med sitt Bruce & Walker.

12:45

Fortfarande inga springers landade men det känns giftigt i den sköna vårvärmen.

13:45

Lunch break och nya tag i eftermiddag.

15:30

Grabbarna är tillbaka på älven och det blev just nu mycket mer spännande än det varit tidigare. 3 springers har visat sig i Rock Head och Malt Steep. Micke är i position. Kom igen nu!

16:15

Tobbe tar en ölpaus och diskuterar fornstora dagar med Raymond

20:00

Grabbarna kämpade på till 19:30 och såg någon enstaka fisk, men dessvärre inget som ville bita idag.

Nu bjuder jag på Lordens GT och sedan blir det Lamb Leg och ett bättre rött.

Ovan, Gin & Tonics in the making!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *