Magi i Patagonien

Så var jag äntligen tillbaka till Argentina och Patagonien. En plats på jorden som jag blev djupt förälskad i förra vintern. I år hade jag med mig två gäster som jag fungerade som värd för. Jag ordnade flyg, hotellnätter i Buenos Aires, restaurangbesök etc åt dessa gentlemän före och efter vår vistelse på Estancia Las Buitreras nere i Rio Gallegos, Patagonien.

Vi inledde med tre dygn i Buenos Aires.

Under dagarna i BA köpte vi ett pass med de ”gula bussarna” som har tre olika rutter och som täcker in alla sevärdheter i hela staden. Fungerar så att man kan hoppa av när man vill och hoppa på en ny buss igen. De går var 20e minut hela dagen. Man får dessutom med sig ett par hörlurar så att man kan höra en guide berätta om olika byggnader och historia kring staden. Rekommenderas varmt. Då den argentinska valutan pesos dessutom har kraschat senaste året så var allting nästan oförskämt billigt. Även på de allra finaste restaurangerna kunde man unna sig den bästa maten och de bästa vinerna utan att det sved.

Efter våra tre mysiga dagar i BA var det dags för resans höjdpunkt, avfärd mot Patagonien och Rio Gallegos.

Som jag skrivit i förra årets inlägg (klicka på Februari 2018 ute till höger så hittar ni det) så är allt kring lodgen där man bor absolut Top Notch. Från servicen hos personal till maten och guiderna. Man blir omhändertagen på ett mycket fint sätt och känner sig väldigt välkommen.

De första tre dagarna fick vi tropisk värme och gassande sol rakt ner i poolerna vilket brukar vara förödande för fisket efter skygg havsöring, men som tur var så hade vattnet blivit lite lätt färgat så det gick ändå att komma i kontakt med åns öringar lite då och då.

Playa del Buitreras med över 30 grader varje dag i början!
Playa del Buitreras med över 30 grader varje dag i början!

Göran och Glenn med mig som tredje spö blev lottade att starta första morgonen på zone zero. En ganska ny del i älven som förra året var väldigt outforskad och där flertalet ”nya” pooler finns att upptäcka. Det blev en trög morgon och endast någon brunöring för oss och vid 11-tiden ville guiden att vi skulle åka längre ned på zonen till en pool som heter Horse Shoe och som är ganska lättfiskad och tillräckligt stor för 2 personer. På vägen dit passerade vi ett fint ställe som jag kände igen från förra året och jag bad guiden stanna till bilen. Hit hade guiden Loro tagit mig förra året och sagt att poolen borde kunna hålla fisk men att den sällan fiskades pga att man behöver vada midjedjupt och oftast kasta rakt in i vinden, men om jag lyckas lura en fisk så får jag döpa poolen. Jag tappade en jättefin öring den gången och grämde mig enormt för det..

Poolen hade fortfarande inget namn och Santiago släppte av mig där innan han körde vidare till Horse Shoe med mina gäster. Jag hade mitt livs fiske alldeles själv vid poolen som numera heter ”Pontus Place”. Jag fick två stålblanka granna havsöringar (10lbs och 16lbs) och dessutom 3 väldigt fina brunöringar på en timmas fiske. En extrem ära att numera ha en pool med mitt namn på.

Det gick trögt för mina gäster i början under dessa svåra förhållanden, men båda blev bättre och bättre kastare och till slut lyckades de båda landa havsöringar. Glenn hade riktigt flyt och fick hela 7 havsöringar samt en massa fin brunöring. Därtill tappades det säkert lika många på mina gäster. Jag passade på att fiska där dom inte riktigt nådde eller där det blåste för svårt för enhandsfiske och fick också en stort antal havsöring. Mellan fiskena hade vi otroligt roligt och trevligt tillsammans med otaliga skratt längs älven!

Vill sända ett stort tack till övriga medfiskare på resan. Ett stort tack till guiderna; Loro, Carlos, Santiago, Ezequil, Lawson, Genaro och Valentin. Otroligt bra jobbat! Ett jättetack till kocken Francisco med personal på lodgen för underbar mat och service.

Sist men inte minst ett tack till Pollo och Claudio på Tres Amigos Outfitters som roddar det praktiska runt omkring samt givetvis Rickard och Christer Sjöberg på Solid Adventure som äger stället. Speciellt Christer som tjatade på mig om hans pärla förra året och som gjort mig beroende att åka tillbaka.

Jag har mitt namn på 5 platser/spön till nästa säsong 8-15 Februari (absolut prime time) där jag återigen kommer fungera som värd och hjälpa dem som vill med praktiska detaljer före och efter Patagonien samt även vara behjälplig på plats och fiska mindre än vanliga gäster. 3 av dessa platser är preliminärbokade redan, så är ni intresserade av att förverkliga en dröm så hör av er så snart som möjligt via mejl eller facebook messenger och boka din plats. Mer info kring resan finns på Solid Adventures hemsida.

Vänner, man lever bara en gång!

img_1312

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *