Skogens guld!

När de första regnen äntligen anlände i Augusti så tog det fart i våra skogar. Jag har sällan sett så mycket Karl Johan svamp ploppa upp överallt ur jorden!

Tack vare vår fantastiska allemansrätt så kan vi alla ge oss ut i markerna och förse oss med dessa delikatesser!

Ett härligt komplement till vårt kära fiske.

Nu när Karl Johan tiden är på upprinnelse så tar nästa delikatess vid. Trattkantarellen. En otroligt bra och lättjobbad matsvamp. Och dom finns just nu överallt!

Passa på att ge er ut nu och fyll på förråden. Smörstekta med salt och peppar gör de ju sig utmärkt på en toast.

Men plocka mer än så! Lägg dem på tidningspapper och torka dem. Förvara sedan exempelvis i glasburkar och använd hela vintern till såser mm.

Avslutningsvis vill jag be om ursäkt till alla er trogna läsare för att bloggen här på nätet varit väldigt dåligt uppdaterad.

Jag skyller på att appen jag använt till det inte har fungerat och att jag istället uppdaterat Salmoniserads facebooksida regelbundet.

Säsongen har ju minst sagt varit trög pga lågt vattenstånd oavsett så ni vanliga läsare har inte missat massa skrytbilder på stora laxar eller öringar, men det har ändå varit väldigt trevligt hela sommaren och jag har haft nöjet att få vara med och lära nya fiskare flugfiskets konst.

Jag avslutar med några bilder från mitt sista fiske i Laerdalselva där vi hade nöjet att ”sight-fiska” extremt grov havsöring på torrfluga samt min enda landade blanka lax för säsongen.

Men som blogginlägget säger – Ut i skogen med er och jaga skogens guld! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *