River Dee, Birse, 6e April

11:30

Mötte upp min gode vän Nicol Paton och Ghillien Graham vid Birse Fishing Hut 09. Vi hade ingen brådska till älven då det blåste isvindar. Ett par koppar kaffe först.

Jag började i Lummels och övriga fiskade längre ner på sträckan. Hade fått tips om bitplatserna av både Nicol och ghillien.

Och jäklar vad rätt dom hade den här gången. På första riktigt bra bitplatsen hade jag en skön dragning och på den andra drog det i ordentligt. Förstår mig rätt, hugget var sådär äckligt försiktigt och tuggande igen, men vid mothugget så stramade det upp som fasen!

Först några karaktäristiska knyckar/stångningar, sedan kommer en snorblank springer på minst 15lbs (mer troligt 20, vill inte överdriva) farande ut vattnet som en projektil!! YES!!

Motfiskarn, deras Ghillie och två lokala promenerare fick bevittna ytterligare 3 hopp och ett antal fina uppströmsrusningar! När jag märker att fisken börjar bli riktigt trött bryter jag in den mot en liten vik jag hittat. Perfekt att landa på. Precis när fisken ska tippa över på sidan så gör den några sista flaxande med munnen på vid gavel och jag ser hur flugan släpper precis då!

En sekund från landad. Usch!! Jobbigt. Riktigt jobbigt faktiskt då det som sagt mkt väl kan ha varit en ”twenty-pounder”..

Nu sitter jag och sörjer lite grann..

13:30

Just anlänt Boat Inn för en lugnande Guiness och Fish ’n chips.

Fiskade Irrigation Pool efter jag hämtat mig från att ha tappat kanonfisken i Lummels. Och satan vad hett det är just nu. Fin dragning i höjd med vattenmätaren i poolen men dom tar så attans försiktigt i det kalla vattnet..

Jag och Ghillie Graham!

Fick just meddelande från Nicol att han spräckt vår nolla med en 9-10lbs springer!

Som sagt, hett idag här uppe!

14:20

Nu händer det grejer!

Nicols polare Andrew fick just en springer i Lummels där jag tappade min stora. Tydligen ett steg på G då han sett 5 fiskar splasha! Hans var av den mindre, ganska vanliga modellen, 6lbs.

Dags att fiska!!

16:40

Fortsatt hett! Hade en störtskön dragning i Irrigation igen förut, men vägrade fastna. Kanske är jag nu på väg ut ur ”zonen”? 😀

Efter det har jag fiskat mig från Belwave pool och nedåt. Är just nu vid Island Pool där min vän Ola fick en springer från Dess sidan då vi fiskade den för många år sedan.

18:00

Ingen mer action för någon av oss förutom ett gäng kelt.

Här har ni bild på Andrews springer från tidigare. Fått lite färg så fick nog upp i Dee nån gång i Mars redan.

Övriga har packat ihop, men jag bara måste göra ett eveningcast i:

19:45

Tillbaka till Lodgen. Ingen fisk upp från mina kast i Lummels mellan 18-19, men det var bannemig en fisk och drog i apavingen på exakt samma ställe den stora hugg tidigare idag. Helt otroligt! Kan ju såklart varit vad som helst, men jag lovar att pulsen gick upp!

Är därför något sen till min träff med fiskevänner på Banchory Hotel (var ju tvungen att låta fisken vila och prova mindre fluga på den), men det kan dom säkert stå ut med då ju hotellet har Belhaven Best på Tap 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *