Laxfiskekurs inklusive ALLT i Orkla till sommaren!

V.32 och V.33 kör jag tillsammans med Scandi Flyguides, Joel Gustafsson, Laxfiskekurser vid Orkla i Norge.

Kursen lämpar sig både för den som aldrig fiskat lax tidigare såväl som för den som provat på och vill lära sig lite mer. Två guider står till deltagarnas förfogande hela veckan och är inkluderade i priset. Individuella tips kring allt från kastning till att läsa ett vatten är således tillgängligt i princip hela vistelsen.

Doktorn med premiärlax från sträckan vi kommer köra kurserna på
Doktorn med premiärlax från sträckan vi kommer köra kurserna på

Sträckan är hela 1,6km lång i varierande karaktär och har en väldigt modern och välutrustad lodge alldeles vid älvkanten mitt på valdet. Den ligger dessutom helt avskilt så det är bara älven och naturen runt om oss.

Lodgen har ett fullutrustat kök, bredband, storbilds-TV (blir många intressanta laxfilmer i soffan), modern dusch, toalett och fantastiska sängar som man sover som en stock i.

Precis på utsidan, med utsikt över älven och home pool, finns det en jättestor veranda med fast partytält, utemöbler och Murikka. Där avnjuter vi samtliga måltider så länge vädret tillåter.

Vy över Home Pool, även kallad "Svenskeränna" sett nedifrån. Lodgen uppe till höger i bild
Vy över Home Pool, även kallad ”Svenskeränna” sett nedifrån.
Översta delen av sträckan har lite djupare och intressanta platser. Här står det fisk hela säsongen...
Översta delen av sträckan har lite djupare och intressanta platser. Här står det fisk hela säsongen…

Vi håller till ganska långt upp i Orkla från havet varför vi väljer att lägga fisket ganska sent på säsongen. Vid den tiden står det redan en hel del fisk parkerad på sträckan, men det är också då som de stora stegen med blank smålax (grils) äntrar älven tillsammans med en hel del havsöring. Fisket blir således väldigt varierat då man även kan ha fin framgång med enhandsspö! Och för den som mot förmodan plötsligt längtar efter torrflugefiske på brunöring så finns det gott om stationär sådan här också!

Lodgen vi bor vid
Lodgen vi bor vid

I priset ingår:

 • Flertalet grupplektioner per dag där vi går igenom kastteknik, fiskestrategi, hur man läser ett laxvatten och flugval/linval utifrån väder och vattennivåer. Det blir också privat guidning för var och en av deltagarna varje dag vilket ökar chanserna väsentligt för att fånga sin första lax på fluga.
 • Frukost, lunch, middag
 • Extra fin avslutningsmiddag som valdägaren ordnar på egenskjuten hjort från trakten
 • Boende
 • Fiske
 • All fiskeutrustning man kan tänkas vilja låna förutom vadare

Pris: 9.990 kr/pers

För ytterligare information kontakta mig eller Henrik på Scandi Flyguides via mejl eller facebook meddelande!

4 svar på ”Laxfiskekurs inklusive ALLT i Orkla till sommaren!”

  1. Hej Håkan!
   I skrivande stund finns enstaka platser kvar till båda veckorna, men många som hört av sig och är intresserade så vänta inte för länge med att boka om du är sugen!
   Mejla mig på salmoniserad@gmail.com ifall du vill ha ytterligare info etc

  1. Hej Andreas!
   Hittade den här förfrågan först nu.. Minst sagt sent haha! Men det finns platser till nästa sommar om du är intresserad 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *