Vestlandets Pärla, helgen 29-31e Juli, LIVE

Jag och Loris kom upp igår vid 16-tiden. Till vår förtjusning började det regna framåt kvällen och älven började stiga. Trots att vi var trötta och ingen av oss hade sovit speciellt många timmar natten innan så körde vi ett rejält pass igårkväll fram till 01:00. 

Loris kämpar

 Trodde stenhårt på det när älven stabiliserade sig och började sjunka vid 23, men icke. Vi varken såg eller kände nån fisk.. 

Vi kapitulerade och bestämde oss för att vi måste få lite sömn för att kunna fiska ordentligt. Klockan ställdes på 05 och vi var nere vid älven igen runt halvsex. Fin vattenföring. Nu borde vi kunna häkta i något tänkte jag..

Jag fiskade av samtliga bitplatser i vår översta pool och började tvivla när flugan svepte ner över den sista stenen som gett fisk tidigare.. Då, pang! Allt gick bra och Loris som kom upp från poolen nedan kunde hjälpa mig håva en lusad 5-kilos.

Håv förenklar verkligen en bra C/R
Underbara pärlan levererar igen!

Loris hade haft nån dragning också så det känns hett! Nu firar jag med en alldeles för tidig öl och obligatorisk whiskey.

07:00 

Jag satt och gottade mig i vindskyddet nere vid vår andra höl och höll tummarna för att Loris skulle häkta i fisk också. Jag älskar verkligen det, sitta och njuta av dessa stunder när man fått en atlantlax. Det är ju dessa stunder man ska överleva vintern på!

Vid åttatiden tänkte jag dock att det kanske är lika bra att gå en vända då jag började få träsmak i baken. Och jösses vad enkelt det kan vara ibland. I tredje kastet sög det i på nytt! En vansinnigt ilsken och lusad grils modell större kunde efter en del hopp och rusningar landas. Vilken morgon, double’!

Lusad Vestlandetgrils

 Vestlandet grils! 

Så nu sitter jag här i vindskyddet igen och gottar mig. Kanske jag ska smita upp och hämta lite Gin & Tonic vid hytten trots tidig morgon? Vill helst inte fiska mer nu på ett tag.  Laxfiske är ingen tävling, det handlar för mig minst lika mycket om att njuta vid sidan av älven som att lura laxar att bita. Och har man haft turen att få två laxar på en morgon, ja då ska man njuta :-).

En hel del fint filmmaterial har vi redan så uppföljaren på förra filmen ”Vestlandets Pärla” som ju ligger på Vimeo bör kunna bli riktigt bra.

18:00

Älven fortsätter sjunka och då vi båda kännde att kvälls och nattfisket bör bli giftigt packade vi ihop vid 10-tiden i förmiddags för att vila under dagen. Blev 4 timmars sömn och just nu binder Loris flugor medan jag lagar Lordens Stroganoff.

Hyfsad miljö att avnjuta en G&T i!

Vi räknar med att vara nere vid älven igen vid 20-tiden!
20:30

Älven har sjunkt undan rejält, men tidvattnet är som högst klockan 21 så vi hoppas ändå på att det kan dyka upp lite ny fisk. Loris är i och fiskar, jag tar en pilsner i vindskyddet. Ikväll blir det öringfokus, iallafall för min del.

21:20 

Dags att göra några första släng. Längesen jag provade Östersjöklassikern, Ullsock, på Norges öringar. Den får chansen en vända nu.

Ullsock och Switch

23:30

Då det kommit in rejält med moln och även en hel del regn så mörknade det tidigare än normalt. Flugan var bytt mot en liten glödhäck när jag nyss gjorde en vända. Behövdes inte många kast innan en öring (tror jag iallafall att det var med tanke på det hårda hugget) kastade sig över den lilla fluga. Bra fisk, nånstans runt 3kg, lossade efter några sekunders galenskap. Bara att lyfta på hatten. 

Fan, vad jag älskar den här älven < 3.

Märkligt nog hände inte något mer den natten och på söndagen var det helt dött vid älven. Vi varken såg eller kände nån fisk förrän Loris i de allra sista kastet för den här gången spräckte sin nolla med en minigrils på typ 1,5kg. Den hade lus med äggsträng så det kändes lite snöpligt att packa ihop grejerna för den här gången..

Loris med spöböj på resans sista kast!

Nu är det hårt jobb för mig fram till vecka 33 då det bär iväg på en renodlad öringresa. Först ett par dagars jakt efter gulbuk i Borgund och sedan 4 dygns fiske i klassika Aurlandselva efter grov havsöring. Så vi ses snart igen kära Vestlandet!

Ett svar på ”Vestlandets Pärla, helgen 29-31e Juli, LIVE”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *