Vem vill med till Kuba?

Salmoniserad goes Tarponiserad! Efter resan till Kuba som jag gjorde i Februari så har jag mer eller mindre haft saltvattensflugfiske på sydliga breddgrader i huvudet konstant. Då ingen researrangör jag känner ordnar resor dit i Februari 2016 (vilket är den enda månad jag kan åka pga jobbet) bestämde jag mig för att rodda två resor själv. Den ena är redan full med mina närmaste flugfiskepolare, men på den andra finns några platser kvar.

En stor anledningen till att jag fixar med detta nu är att Kuba med största sannolikhet inom en snar framtid öppnar upp sina gränser till USA. När så sker kommer prislappen på fisket att skjuta i höjden. En bra guide och tarponfiske kostar 800 dollar/dag i Key West så det är lite ”once in a lifetime opportunity” just nu med Kuba. Åtminstone för oss dödliga.

IMG_1902

Stället vi fiskar kryllar även av Bonefish och Snook med väldigt fin medelvikt (se bilderna) så för dem som vill gå för en Grand Slam är det inga problem, men jag själv är som sagt Tarponiserad.

Mejla mig för mer information, adressen ligger i filmen. Men om du vill med så är det snabba beslut som krävs då platserna bara är några stycken.

IMG_0740

2 svar på ”Vem vill med till Kuba?”

  1. Lite väl tidigt att åka i Februari för Tarponfiske ? Åker varje år senaste 8 åren och ska man ha bra fiske efter Tarpon så tidigast April.

    1. Det är för tidigt på de allra flesta platser i världen för Tarpon, men inte på ovan Kubadestination. Filmen är från 13-20 Feb i år. Vi fiskar ju inte på migrationtarpon som man exempelvis gör på Key West utan på stationär fisk varav en del är riktigt stora (100lbs). Tarponfisket är givetvis ännu bättre i Maj-Juni under migrationsrun, men då kostar det också dubbelt så mycket.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *