Orkla, Överöyen, 3e Juni

10:00

Per har varit nere vid älven och kört ett hårt morgonpass. Tyvärr är hon väldigt färgad och stigande.
Maza, Hansson och Oscar tar därför en utflykt över till Surna idag och provar.
Jag stannar vid Orkla och bevakar älven. Så fort hon börjar klarna och sjunka ska jag ha flugan i älven 🙂

18:00

Vid 15-tiden började älven sjunka sakta men säkert och jag anslöt till Bosse och Per.

20130603-180037.jpg

Vi fiskar nu på hårt främst i Slö-Öya som tål mycket vatten..

20130603-180135.jpg

Tyvärr så kommer det rejäla skurar då och då vilket hämmar vattnet från att klarna och älven från att sjunka ordentligt, men det känns ganska hett nu faktiskt. Förhoppningsvis får jag nöjet att återkomma snart med bild på nystiget Junisilver!

23:30

Älven är fortsatt sjunkande, men det går sakta ner då regnskurarna fortsätter att avlösa varandra.

20130603-233103.jpg

Inga känningar förutom en brunöring som Per fick i Slö-öya.

20130603-233400.jpg

Då älven fortfarande är ganska stor och mer än cognagsfärgad beslöt jag mig för att inte fiska natten då jag tror att fisken får svårt att se. Men innan jag åkte till huset så var jag tvungen att åka upp till nacken. Egentligen alldeles för högt vatten för att ens försöka, men driften var för stor. Jag tvingade mig ut i det färgade vattnet och lyckades fiska den på ett hyfsat sätt, men vadningen var minst sagt vansklig.. Vatten till bröstkorgen hela vägen, men gud så fint flugan fiskar där. Det kändes som att det skulle dra i fisk i varje kast. Men inte den här gången..

20130603-234228.jpg

Imorrn är det nog dags för första fisken på land!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *