Sista dagen

16:35

Imorse körde Ola och jag ett mycket tidigt pass nere på Jock Scott medan Borgmästarn och Ryder fiskade Wormstad. Ingen action alls. Vid 13 fick vi tillgång till Rye och Espås och det blev en omgående succe!
Borgmästarn spräckte nollan på direkten vid Rye med en grils.

20120825-165050.jpg

Sedan var det dags för Ryder-show. Först en grils på enhands nere på Espås och i andra vändan på samma sträcka häktade det i riktigt ordentligt för honom. En brutal hakalax på 110cm bet på och kunde landas samt återutsättas efter en minst sagt spännande fight. Borgmästarn, som fick äran att taila, filmade det mesta vilket läggs upp när vi kommer hem.

20120825-170915.jpg

20120825-171055.jpg

Nu gottar vi oss i OrklaLax huset med mat och gott vin samtidigt som poolerna får vila inför kvällsfisket.

Sen kväll
När vi kom ner till poolerna efter middagen så startade ett häftigt regn vilket gjorde att älven steg och vi fick färgat vatten. Vi fiskade iallafall men fick ingen action förutom en stor fisk som var uppe och piskade till min fluga.
Synd med vädret då vi troligen hade fått ett bra fiske annars, men vi kan ändå summera dagen som den bästa på årets sista laxresa.

Imorrnbitti bär det av hemåt. Det kommer bli lite havsöringsfiske på hemmaplan innan det är dags för det årliga höstfisket på Em.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *