Kort rapport Gaula

Torsdag 23/8

Vi har nu fiskat Gaula i sedan söndag kväll. Det är ytterst trögt. Vi har varit i några gamla fiskar, men ingenting landat. Igår hade vi en fin flom som har varit sakta sjunkande då vi har lite ostadigt väder fortfarande. Drömförhållande således. Trots detta tas ingen blank fisk i hela älven och det måste ses som ytterst oroande för älven. Igår köpte vi till ett spö hos Winsnes och fiskade Flaskhölen och poolerna nedom Forras utlopp.
Jag tappade en fisk efter några bugningar högt upp i Flaskan och Ola tappade en riktig gris uppe i gropen nedom nya bron. Den stack ner i forsen och Ola sprang efter, men tyvärr kom flugan farande efter en löptur..

20120823-125226.jpg
Ovan ser ni bild på den privata hölen vi fiskar och bor vid. En fin holdingpool som normalt sett borde hålla vansinnigt mycket fisk i slutet Augusti då den långa poolen nedström är lekplatser, men dessvärre säger även ortsen här att det är osedvanligt lite ”turistlaxar” som visar sig. Vi har bara sett några enstaka färgade fiskar..

20120823-132323.jpg
Flaskhölen i gryning

Imorrn lutar det åt att vi åker över till Orkla och avslutar vår fiskevecka där.

22:00

Samma torsdag.. Laxfiske i ett nötskal. Man måste kämpa. Och kämpa ännu mer. Då får man belöning. Satte just tillbaka 98cm hona till Gaula. Dom romkornen behövs verkligen på lekbottnarna här då det är oroväckande lite fisk på älven..

Förhoppningsvis var detta en fisk som flyttade på sig. Även om bilden är lite risig och fisken ser väldigt färgad ut i det dunkla ljuset så var hon faktiskt bara lätt färgad och därav håller vi tummarna för att det gick en del fisk på flommen. Både film och rättvisande bilder läggs upp imorrn då vi har WiFi.

20120823-220643.jpg

Fick fisken på GuideLines Reaction 13’7 #8/9 och jag måste säga att det var en fröjd att drilla fisk på. Följsamt och fint när hon stångades som mest.

Nu sitter jag och njuter vid hytten med en single malt och cigarr som sig bör vid hytten medan Ryder, OrklaOla och Borgmästarn kämpar på i mörkret.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *