Orkla Loe v.26, dygn 5

20120627-184710.jpg

12:00

Det blev sent igår med en hel del sällskapsdryck och fiskesnack då älven ändå flommade. Imorse när vi gick upp låg hon steady och hög. Vi 10-tiden började det sakta sjunka och vi började fiska de ställen som är fiskbara.

Alldeles nyss när jag fiskade Loe2 hörde jag busvisslingar från Loe1 och efter en löptur upp längs älven fann jag Borgmästarn med böjt spö. I andra änden av linan satt en blank lax i 8-10kg-klassen. Vi konstaterade snabbt att en landning skulle bli extremt svår inne bland träden så det blev en 100-meters ”walk the dog” längst upp i poolen. Fisken följde med och började bli trött däruppe.
Tyvärr går det troll i det för i ett av laxens sista desperata ”kullerbyttor” i vattenbrynet lyckades den på något sätt få loss kroken och simmar nu vidare uppöver. Attans!!!

Nu blev det iallafall fart på samtliga av oss och vi borde kunna häkta i nåt mer om vi ser till att ha flugorna i vattnet!

Vi har även fått lov att fiska Hongslo så Birdie och Ryder åker ner dit nu med sina tyngsta linor. Snart hänger det en storlax på hyttan!

15:30

Borgmästarn och jag har tagit paus i fisket och åkt över till Gauldalen och sitter just nu på hotellet i Stören och snackar fiske med Danne Persson. Han fick en grann fisk imorse (10kg) och har guidat på en massa fisk åt gäster till NFC. Lägger upp en bild här på Dannes fisk eftersom vi själva är så dåliga på att landa silvret!

20120627-154038.jpg

På vägen tillbaka stannade vi en stund vid Gaulfosshölen men konstigt nog fick den harlande och välbeställde snubben i båten inget hugg under dessa minuter.. Då i princip ingen fisk gått igenom Gaulfossen ännu lär det stå tusentals laxar i denna höl..

20120627-182715.jpg

18:30

Tillbaka i Orkdalen där vattnet fortfarande är alldeles för högt för att vara idealiskt för oss, men det är bara att kämpa på.

11:30

Vattnet fortsatte stiga igårkväll och tempen droppade till under 7 grader. Inga kontakter med lax. Nu har hon börjat sjunka igen..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *