Orkla dygn 5

09:00

Vi har varit uppe ett antal ggr under natten och morgonen för att till vår bedrövelse kunnat se att älven flommar. Nu är det såpass mkt vatten att inte ens vår innersväng längst upp på Nerhölen går att fiska. Således har det blivit extra mycket sömn och drömmar om den stora laxen som hade lekstuga med mig igår.
Idag blir det istället gästfiske nere på Övre Hongslo som kan fiska bra på högt vatten. Tyvärr är det väl lite väl mkt vatten nu så att fisken går på andra sidan, men ändå gött med lite omväxling och att få fiska överhuvudtaget då vårt eget vald är ofiskbart. Tror att Nedre Hongslo kan vara riktigt giftigt och eventuellt får vi göra några släng där ikväll.

10:45

Nere vid Hongslo nu och det går vansinnigt mycket vatten. Fisken bör gå uppåt i innersvängen på andra sidan, men vi får väl göra några försök när vi ändå kört hit..
Trots väderrapporter som säger uppehåll har vi ett ihållande regn i hela dalen och det forsar ut vatten ur minsta bäck.. Frågan är om vi ens kommer få fiska på hyfsat vatten under den här veckan.. Ska kolla upp Surna och eventuellt åka över dit om regnet fortsätter vräka ner.

20120605-105220.jpg

13:45

Våra aningar besannades då flera fiskar visat sig bara några meter från andra sidan. Vi fiskar på iallafall och ser det som lite kastträning med tunga linor :).

20120605-134431.jpg

15:50

Fortfarande för högt vatten på vår sida av Hongslo. Läge för korvgrillning!

20120605-155319.jpg

18:00

Vi kämpar på vid Hongslo även om det är tungt att bevittna fisk som går alldeles intill land på andra sidan. Fortfarande alldeles för stor älv och skitigt vatten :(.

20120605-175901.jpg

3 svar på ”Orkla dygn 5”

  1. Fin banvall!
    Hoppas ni får vettigt vatten så ni kan fiska de sista dygnen! Synd med den stora, men det är väl sådär oddsen är med de allra största. Gör nog en tur ned till Stjördal i helgen tror jag, ses snart i en annan del av Orkla!

    1. Vormstad har ju sina beats en bra bit ner i älven? Motfisket på Hongslo måste vara privat då dom har en jättefin hyttan och bor jämte älven..?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *