River Dee, Banchory Beat, Fredagen den 13e April

Igår var vi ute och käkade ett stort gäng och efter det blev vi hembjudna till Karl TJ Revel som är Ghillie på Invery beat. Vi hade mycket trevligt och jag filmade Karl när han läste upp en fiskedikt.

;

Idag har vi haft blåsigt och kall nordostlig vind, inte det man önskar när man fiskar springers. Vi har dessutom endast sett någon enstaka fisk, men glädjande nog lyckades Jonke ändå knäcka nollan åt oss på beatet. Vi såg en fisk komma uppöver sträckan och Jonke stod i fin position. Laxen tvekade inte en sekund utan drog i ordentligt. En kul fight med ett antal hopp slutade lyckligt och vår ghillie kunde näta en springer på 6lbs. Snyggt jobbat!

Orkla-Ola fyller år idag och har kämpat stenhårt för att upprepa förra årets succé då han tog en ”födelsedags-springer”. Tyvärr har han inte lyckats ännu, men både Ola och Jonke är kvar och kör eveningcast så ännu är det inte försent!

Filmade en liten sekvens från sträckan vi fiskar nu så att ni som inte varit här får en känsla för hur det ser ut.

Nu håller vi tummarna för att eveningcastet för Jonke och Ola ger något medans jag och Hank är tvungna att jobba lite grann i vår lodge.

20120413-184158.jpg
Ovan ser ni vår ”hut” där man har full utsikt över hela sträckan.

19:00

Nu kom även Ola och Jonke tillbaka då det blåser styv kuling ute och vi trots allt vill fira Ola på hans födelsedag ordentligt.

Jonke Höglund med 6lbs springer från Banchory Beat

Nu blir det puben Douglas Arms för att fira Ola!

Ett svar på ”River Dee, Banchory Beat, Fredagen den 13e April”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *