River Dee, Invery beat, fredagen den 6e April

08:00

När vi sitter och käkar frukost kollar vi även vattennivåerna i älven på nätet och ser till vår glädje att det gått upp en halv fot i Feugh. Denna lilla vackra å rinner ut på Banchory beat ovanför Invery och förhoppningsvis kan det vattnet göra att fiskar som parkerat på Invery och nedanför börjar röra på sig. Alla förändringar just nu känns positiva så vi är taggade för morgonens fiske! Uppdaterar förhoppningsvis vid lunch igen

20120406-083548.jpg

14:00

Just käkat en grym lunch på The Chatterbox i Banchory. Grymt gott med klassisk Fish n chips!

20120406-140439.jpg

Det har varit riktigt trögt, men en del fisk simmar iallafall igenom poolerna i expressfart vilket trots allt är ett gott tecken. Kanske går dom hela vägen upp till Aboyne där Jonas och Ingo hade kanonfiske igår!
Med ny energi i kroppen går vi nu på eftermiddagspasset och troligen satsar vi på ett ”late eveningcast” idag. All in helt enkelt!

20120406-140755.jpg

21:30

Vi fiskade hårt under hela eftermiddagen utan så mycket som ett pill på våra flugor. Provade allt och lite till. Älven har varit sakta stigande hela dagen, men nu på kvällen började den höjas i rejäl fart. Ett enormt steg med lax kom in på Invery vid 20-tiden, men dom gick i expressfart och ville inte bita.
Allra längst ner på vår sträcka, mot en nacke, fick jag dock ett underbart hugg på min 17cm Sunray. Ingen liten dragning, utan den stora laxen fullkomligt kastade sig över flugan. Tyvärr satt den inte kvar mer än några sekunder, men den typen av hugg glömmer man inte. Det är bland det roligaste som finns, att mörkerfiska med flytlina och stor sunray!
Blir spännande att se hur älven ser ut imorrnbitti. Förhoppningsvis har en del av de stora steget stannat hos oss på Invery..
Imorrn eftermiddag ska jag hämta Jonke och Hank på flygplatsen. Dom kommer sedan att fiska Upper Blackhall och Banchory med oss i nästa vecka. Kan bli riktigt, riktigt bra!
Nu en single malt framför brasan. Life is good!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *