Emån, Söndagen den 11e September, Livebloggning

05:00

På plats vid Garagenacken. Verkar som att inga andra är uppe så jag kanske hinner fiska fler pooler först i mörkret :).

08:00

Spännande morgon! Jag såg en fisk på Garagenacken när jag började, men den ville inte bita. Gick upp på Norra sidan då poolerna knappt blivit fiskade från den sidan när vi varit här. Fiskade Stone, Fence, Blackwater och Island Pool utan att jag varken såg eller kände nån fisk. Oavsett var det fröjd att fiska helt själv i skumt morgonljus på dessa klassiska pooler.

20110911-080504.jpg

När jag sedan fiskat mig ner till Pike Pool såg jag en stor fisk på Garagenacken som head ’n tailade. Då det fortfarande inte var några andra fiskare igång bestämde jag mig för att gå dit direkt. När jag försiktigt vadat ut och stod i position visade sig fisken igen. En bit i 10-kilos klassen. Flugan landade perfekt och plötsligt kommer fisken upp på flugan i en jättevirvel. Jag känner den dock aldrig överhuvudtaget. Satan också! Dom är minsann inte lättlurade.. Fiskade med Dannes Thunder Spey och han fick just en öring i Ljungan på en likadan fluga. Jag lät nacken vila och provade igen, men inget mer hände.
När jag nu kom tillbaka till herrgården hade folket börjat vakna till liv och Emelie Hellstedt hade vänligheten att bjuda på en Latte. Lyx!

20110911-081307.jpg

Nu tänkte jag powernappa för att vara hyfsat fräsch när fisket på nedre poolerna drar igång. Borgmästarn, som sovit hela morgonen, är taggad och ska knalla upp till Stone Pool.

9:55

Då är det dags igen. Det är molnigt och vinden har vänt från väst till sydlig. Hoppas att det kan få fiskarna att vakna! Nu ska vi fiska Sea Pool från varsin sida.

20110911-095816.jpg

11:30

Inte ens en id i Sea Pool. Borgmästarn hade däremot två hårda stötar precis i början på rättsläng.

Nu sitter jag på Snake Island och tar en kopp kaffe innan jag ska prova Home Pool.

20110911-113700.jpg

Ingenting i Home Pool heller. Kent är dock ute och fiskar vilket borde vara ett bra tecken. Borgmästarn kom förbi och fotade.

20110911-120703.jpg

17:00

Under eftermiddagen har det varit stekeväder så vi har mest tjötat skit med de andra fiskarna vid herrgården. Vid halfyratiden kom det dock in en del moln och det började blåsa upp varför vi bestämde oss för att stanna en stund till. Borgmästarn gick uppåt och jag nedåt.

Långt, långt ut i Sea Pool gick jag i nåt väldigt stort som jag trodde var bottennapp ett tag innan det började stångas djupt.. Såg aldrig fisken och den släppte efter ca 20 sek. Måste ju inte varit en megaöring utan kan också ha varit gädda, mal eller kanske lax som backat ut…Jag är dock fortfarande skakig 20 minuter efter.. Samma Ullsock som jag fick öringarna på i fjol. Då jag fick motfiske så har jag knallat upp och går Ankarkrona och Lawson innan det blir en avslutningsvända i Sea.

00:10

Vi körde på till halvåtta då det visade sig en del fisk och det kändes hett. Ingenting kom dock upp. På dessa två dagar togs bara en öring. Den var dock ett riktigt praktexemplar på 92cm och 10kg+ tagen från Snake Island i Home Pool igår. Vi gratulerade den mycket trevlige fångstmannen Bengt från Skåne innan vi satte oss i bilen för hemfärd.

Nu är jag hemma och rejält mosig i skallen. En riktigt hård arbetsvecka väntar vilket är synd då det är guldläge i Örekilsälven. Jag hoppas kunna komma loss någon av kvällarna iallafall.

Nästa helg blir det Emån igen tillsammans med Mattias på fiskebloggen.se. Kanske är det då en grov öring följer med ända in?

Over and Out för den här gången.

5 svar på ”Emån, Söndagen den 11e September, Livebloggning”

  1. Måste säga att din blogg är fruktansvärt rolig att läsa Livebloggningen är super rolig läsning.. När ska du/ni upp till örekil igen ser fram imot live därifrån?

    1. Tack John, det var roligt att höra!
      Det är ju guldläge i Örekilsälven just nu då flommen sjunker undan så egentligen borde man lagt all tid där. Jag kommer dock jobba mycket i veckan och till nästa helg blir det Emån igen då jag fick chansen att åka med en kompis som fick tag på avbokade kort :-). Förhoppningsvis blir det en sväng nån av kvällarna i veckan iallafall. Om du inte redan gjort det så gå in och ”gilla” salmoniserad.se på Facebook där jag lägger ut när och var det blir livebloggning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *