Sista chansen på Majlax!

20110530-174122.jpg

17:15

Då vattnet är stigande för första gången på länge i Örekilsälven kände jag mig tvingad att göra ett sista försök att fånga Majlax.
Nu är jag på plats vid min absoluta favoritpool; Livesand på A-sträckan. Här har jag tidigare tappat storlax enda inne vid fötterna. Hoppas att det kan hända något ikväll!

20110530-172034.jpg

17:45

En repa utan känning. Det är sagolikt vackert här uppe vid Livesand. Låter som att miljoner fåglar försöker överösta älvens brus med fågelsång.
Dessutom slipper man spinnjonen här uppe 🙂

20110530-174820.jpg

18:30
Kaffepaus!
Har fiskat mig ner genom ”Fesket”, ”Källan” och ”Bredsten” utan att ha sett eller kännt nån fisk. När jag tittar ner mot ”Fura” så ser jag att det står 2 fiskare där. Därav håller jag mig till de här övre poolerna och hoppas att någon fisk kilat upp hit.
Minken Runnberg fiskar B-sträckan så jag ska höra hur det går där nere nu.

20110530-183204.jpg

19:00
Då jag inte sett fiskarna som var på Fura på en bra stund så chansade jag på att dom gett upp och knallade ner. Nu sitter jag själv här nere och spanar efter fisk. Detta är verkligen en holding pool som lämpar sig bäst på spinn, men den har en fin inloppsström och en fin nacke där man kan få dem på fluga.
Jonas hade varken sett eller kännt något nere på B, men han är kvar och kämpar på.

20110530-190817.jpg

20:00
Fiskat Fura 2 ggr med olika flugor. Nu upp till Livesand och sedan en sväng med bilen ner till Gunnarshöljan..

21:00
Fiskat Hägga, Svarteränna och Livesand utan hugg. Tar troligen en sväng ner till Bommen eller Gunnarshöljan innan jag ger upp Majlaxdrömmen för i år..

20110530-210340.jpg

22:30
Fiskade Bommen, Ön och Gunnarshöljan så jag har inte legat på latsidan idag iallafall.
Avslutade kvällen med att åka ner till Kvistrum och tjöta lite skit med Jonas och två andra trevliga fiskare.

Fick samtal från GPS-Mats som varit en snabbis i Säveån och provat. Tydligen har det varit kanonfiske sista dagarna. Bl a hade Micke fått en till (C/R den här gången) och en spinnfiskare hade tagit två varav den ena på 14kg i Kvarnhöljan.

Avslutar kvällens bloggning med en bild från Bommen. Over & out för den här gången.

20110530-223916.jpg

5 svar på ”Sista chansen på Majlax!”

  1. Kul att du gillar bloggen!
   Det blev ingen Majlax i år, men jag har iallafall gjort mitt bästa och mer kan man ju inte göra 😉
   Det kändes som att vattnet var konstant under tiden jag var där. 5-6 kubik på A och runt 9 kubik på B.

 1. Nej, ingen kan anklaga dig för att ha legat på latsidan! Låter ju lovande med Säveån, fick höra samma uppgifter på MM idag, tänker dra dit på onsdag och köra en halvdag. Ha det!
  /Erik

  1. Det gör du rätt i! Hoppas bara inte vattnet sjunker undan för mycket. För egen del blir det fiske igen tidigast på torsdag. Skitfiske!

 2. Vattnet verkar ligga stabilt runt 10m3, vilket väl inte är idealiskt kanske men inte heller katastrof vad jag förstår..I helgen drog de väl på rejält med vatten vad jag förstår och det verkar ju gett resultat.
  Ha det,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *