Livebloggning från Örekilsälven

15:30
Om ca 2 timmar kommer Mika och jag köra ett kvällspass i Örekilsälven. Uppdateringar om hur fisket går kommer läggas upp här under kvällen.

Sluken och Orkla-Ola är just nu vid Viskan och vi håller tummarna för att det händer något där!

Som jag skrivit tidigare så åker jag även till Örekilsälven imorrn bitti och fiskar förmiddagen. Fortfarande bara 5,6 kubik så det finns inte alltför många platser att söka laxen på..

20110527-154326.jpg

17:15
Lyckades smita tidigare från jobbet och kom upp till Kvistrum vi halvfem. En känd spinnfiskare stod såklart och bonkade i Kungshålan, men kvistrumsvängen var helt ledig. Gått en vända där nu utan känning och åker upp mot Sammanflödet, Källströmmen, Reningsverksnacken och Raset för att prova.

20110527-173505.jpg

17:40

20110527-175324.jpg

18:20
Träffade den trevlige Gaisaren och flugfiskaren Peter Almroth och snackade lite skit innan jag fiskade av sträckorna ner förbi raset utan känning, men en jättelax har visat sig 3 ggr nu nere på det lugna vattnet efter raset och den verkar orolig. Ska prova på den med en snabbt hemtagen Sunray..

20110527-181606.jpg

18:45
Fisken har inte visat något intresse för mina försök att lura den på tre olika flugor så nu knallar jag uppåt igen. Ska möta upp Mika i Kvistrum om nån halvtimma.
Bilden nedan visar platsen där laxen står så prova på den ni som ska till Örekil inom de närmaste dagarna!

20110527-184448.jpg

19:00
Kebab på pizzeria Angela 🙂

20:00
Efter att ha käkat har jag provat Kungshålan utan resultat. Det är trots allt där som varannan lax tas nu. Mika har inte synts till ännu så jag hoppas att han inte kört av vägen eller nåt. Det är en mycket vacker kväll och fågelsången ekar längs med ån. Dags att gå kvistrumsvängen..

20110527-200230.jpg

20:50
Martin Dellien som sköter om fisket kom precis ner till Kvistrum och dänger lite sluk. Han om någon har ju koll på fisket här så det ska bli intressant att se om han lyckas gå i nån fisk..

21:20
Bytt till svart fluga och gått en vända, men det är väldigt stilla. Martin packade också ihop. Nu inväntar jag Mika som ska dyka upp när som helst och gå på kvälls/natt-passet. Själv blir jag inte jättelångvarig då jag ju har för avsikt att även fiska här imorrnbitti..

21:45
Action! Just som Mika kom ner med en kaffe och vi satte oss på bänken så visade det sig en grann lax snett nedströms på skravlet. Just där syns ofta fisken när den är på väg upp i ån. Nu känns det bra mycket mer spännande att lägga ut flugan och jag blir helt klart kvar en stund till..

20110527-214739.jpg
Ovan: Mika knyter på flugan inför sin första vända

22:50
Vi har sett ytterligare 2 laxar nu på kvällen så det kommer en och annan ny fisk även på detta låga vatten. Nu har mörkret blivit påtagligt och jag styr hemåt för att få några timmars sömn innan det är dags igen till morgonkvisten. Peter och Mika skulle fortsätta en stund till.

Over and out för idag, ny liveblogg imorrn!

3 svar på ”Livebloggning från Örekilsälven”

  1. Trevligt att träffa en GAISare vid älven…är hemma nu…det hände inget mer nedanför bron…vet inte hur det gick för Mika….Heja GAIS

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *