Livebloggning, Örekilspremiären

4:14
Sitter i bilen och lämnar Göteborg bakom mig. Rullar norrut på E6 med Mumford & Sons i högtalarna. Äntligen premiär i Örekilsälven!

5:45
Fiskat av Kungshålan utan resultat. Kompisen Mika är uppe vid Sammanflödet, Källströmmen, Reningsverksnacken och Raset.

6:30
Åkte upp till felsläng Källströmmen och inloppsströmmen till Reningsverkshöljan. Vid den senarenämnda var det uppe en stor fisk och välvde vid flugan, men jag kände aldrig fisken så den tittade antagligen bara. Gött med lite puls iallafall. Nu kaffe och kaka hos Martin och Ulrik på sportfiskekontoret.

20110515-064510.jpg

7:15
Kaffe, kaka och skitsnack med Martin och Ulrik satt som vanligt fint. Mika och jag tänker fokusera på Kvistrum där det känns som man har störst chans på nystiget silver på tidvattnet. Vattenföringen är som sagt extremt låg och det är få ställen längs älven som går att fiska på ett vettigt sätt.

20110515-083906.jpg

8:30
Den ökände spinnfiskaren Leandersson drillar lax i Kungshålan. Det slutar bra och vi hör ett jubel när han lyfter in fisken. Dessvärre för beståndet så är denna laxen en av ca 20-30 som spinnfiskaren kommer att bonka i år.. Ett känsligt vatten som Örekil borde införa både en lägre dagskvot samt årskvot enligt mig.

20110515-090528.jpg

9:00
Mika och jag bestämmer oss för att sticka upp till kontoret medan det fortfarande är öppet för ytterligare en kaffe. Väl där visar det sig att en annan spinnfiskare landat årets första lax. 88cm och 7kg. Den bet precis där jag hade uppe en fisk på flugan imorse. Kan t o m ha varit samma.

20110515-090943.jpg

10:45
Väldigt mycket folk nu överallt så Mika och jag gick ner på C-sträckan och provade. Ingenting.
Nu är det dags för lunch!

12:20
ATTANS! Tidvattnet kom in och höjde vattnet i Kvistrum 1 dm på kort tid och dessutom började det ösregna. Just då försvann min slinga på en tiondels sekund och det drog i.. Tyvärr fastnade inte fisken utan det blev bara en kort, hård stöt i spöt och sedan tomt..
Planerade annars att börja tänka på refrängen då ju GAIS lirar i eftermiddag och det är hockey-VM final ikväll. Skulle egentligen behövt några timmars sömn på dagen, men nu är det ju bara att köra på!

20110515-122747.jpg
Ovan: Mika Matkaniemi fiskar Kvistrum

15:10
Dags att lägga handskarna på hyllan för idag. Vi har nött stenhårt på Kvistrum utan att ha varken kännt eller sett något mer.
Det regnar och blåser hård västlig vind och enligt yr.no så ska vinden vara sådan hela veckan. Det kan alltså bli bra läge i flertalet åar på västkusten de närmaste dagarna. Typiskt att man är i Sthlm på jobb då…

Over & Out

6 svar på ”Livebloggning, Örekilspremiären”

  1. Håller med beträffande kvoteringar.Var på plats för första gången i fjol och det blir garanterat fler turer, ett helt underbart ställe….Mötte ett par spinnfiskare som verkade mäta lyckan i antalet gånger de ”håvat”(= slå ihjäl..).består hela styrelsen av spinnfiskare ??? Sa även till en kille som verkade växt fast på samma fiskeplats att han borde testa put´n´take istället…..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *