Bomtur vid Amundön

Att man bommar på laxen är man ju ganska van vid, speciellt så här tidigt på säsongen. Men att man går bet på havsöringen i April är jag inte lika van vid. Det blev dock verklighet idag då Ola och jag körde ett eftermiddags/kvällspass vid Amundön. Det var ju som vi alla vet en stekande dag och under eftermiddagen var det flugfiske i bar överkropp som gällde. Nåväl, det var inte så mycket fiske utan mest snacka skit vid stranden och lapa sol. Inte ett vak och inte en känning och så var de även för de fiskare vi träffade.

Ola var tvungen att bege sig hemåt vid 20-tiden, men jag valde att stanna kvar då jag hoppades på att öringen skulle komma igång i samband med solnedgången. Så blev dock inte fallet. Jag såg endast något enstaka vak långt, långt ut och det var totalt stendött på samtliga platser jag testade. Det var iallafall en fantastiskt vacker kväll och det får bli nya tag någon kväll i veckan som kommer.

Solnedgång vid Amundön

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *