Home For Salmon, vilken film!

Jag var så sugen på att se filmen som damp ner i min brevlåda igår att jag gick upp innan jobbet idag och kollade på den. Helt underbar fiskefilm. Vilken fantastisk miljö och vilket jobb Mr Peter C. Power har gjort med sitt Atlantic Salmon Reserve . Snacka om att bli Salmoniserad. Jag måste besöka Kharlovka , Rynda och Litza. Så är det bara.

En sak som slog mig i filmen är debatten kring C/R. Titta på dessa älvar och titta på River Dee! Sedan bör det blir svårt att motivera C/K. De flesta förespråkare för Catch & Kill menar att flertalet fiskar ändå dör efter Release varför man lika gärna kan ta upp dem. I Home For Salmon talar man om detta och bevisar att det är nonsens. Man har gjort en undersökning med 50 laxar i Kharlovka, som dessutom ”taggades”, och SAMTLIGA 50 laxar lekte senare på hösten. Flera av dem var fångade mer än en gång under säsongen.  Flera återvände dessutom och lekte nästa säsong igen!

Debatten över nu?

2 svar på ”Home For Salmon, vilken film!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *