River Dee, 3e April, Liveblogg

10:30

Vi har haft rejält med regn inatt och det regnar fortfarande ganska hyfsat. Älven bara upp 1 inch dock och vi skulle behöva en rejäl höjning. Vi har gått varsin rejäl morgonvända och sitter nu och värmer oss i hytten på Middle Blackhall.

Fortsatt extremt lite springers på älven och teorin som de flesta ghillies har kring det är att det nu är 4 år sedan Dee hade en 1000-års flom då vägar och hytter spolades bort. Troligen klarade sig inte mycket rom eller smolt heller utan flög ut till havs och blev mat. Därav den klena uppgången i år; en årgång av lax är i princip borta.

Nåväl, allt runtomkring är ju ändå så underbart här i Skottland så även om fisket är trögt så njuter vi 100%.

Det har ju varit lite dåligt med öltips hittils vilket det är dags att ändra på!

Köpte en Hazey Daze från London Beer Factory vilken var riktigt god. Dessutom en ny typ av öppning på den vilket gör hela burken till en mugg. Dom kallar det för ”the 360 can”. En session IPA med väl avvägd humle.

11:15

Regnet håller i och älven är återigen rising.

Jag och Maza chillar i hytten och lyssnar på musik medan Perra kämpar på i regnet och vinden.

13:00

Varken Mats eller jag gjorde några fler släng innan lunch. Per och Keno har kämpat på vid älven medan Jussi och Gordon inte ens fått på sig vadarna idag. Tror att dom vilat sig i form eller nåt :-).

Nu är vi alla iallafall samlade på klassiska ”Boat Inn” uppe i Aboyne för en fish & chips.

17:00

Det blev en väldigt lång lunch och efter det åkte vi till Tesco för att proviantera.

Väl tillbaka vid Lodgen valde jag att unna mig en halvtimmas powernap vilket satt som en smäck. De andra åkte till älven och har fiskat 2 timmar nu. Jag har gått en vända i Invercannie och när jag var köar där mötte jag Mats som hade haft en dragning i början på Malt Steep!

Ghillien ringde mig dessutom precis och sa att dom tagit en på Cairnton uppe på Lower Ferroch, en 8 lbs med lus på samt en fin havsöring i Cottage Pool så nu händer det äntligen lite grejer!

Älven är fortfarande stigande och har fått lite färg.

Snabb uppvärmning i hytten för mig nu innan jag åker upp och fiskar Finzean Walk, Floating Banks och Cairnton.

18:00

Nu händer det grejer. Maza brände av en fisk när den hoppade! Modell mindre springer alternativt större havsöring. Solen har kikat fram och värmer skönt nu efter den bistra och kalla dagen.

En snabb pilsner nu och en whiskypinne innan sistavändan.

19:30

Vi såg ytterligare nån fisk, men tyvärr kom kanotister och förstörde vårt evening cast. Tillbaka i Lodgen nu men Keno, Gordon och Jussi är inte här så kanske dom drillar fisk uppe på Upper Blackhall?

21:00

Gubbarna som fiskat UB hade inte haft nån action tyvärr. Men det känns hoppfullt inför imorgon. Älven hade fått en del färg nu på kvällen och var fortfarande lätt stigande. Mer regn inatt vilket borgar för hyfsade nivåer och förhoppningsvis en hel del ny fisk nu sista dagarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *