River Dee, 2a April, Liveblogg

10:00

Efter sedvanlig full English breakfast växlade vi idag beat mellan oss så att Maza, Perra och jag själv fiskar Upper Blackhall. Lottdragning igårkväll fastställde att Perra börjar i Morel, Maza börjar i Green Spout och jag nere på Ferroch.

Ovan står jag i älven mitt på Middle Ferroch och fotar ner mot Lower Ferroch och nedan tar jag bild uppströms mot Upper Ferroch.

Den här sträckan fiskar väldigt fint på den ganska låga vattenföring vi fått nu. Kändes hett hela vägen, men inga känningar eller nån fisk som visat sig..

Nu blir det en värmande kaffe i hytten innan jag åker ner till Grey Mare och Blastit Stone.

11:30

Fiskade av Grey Mare noggrant. Tuff vadning för att komma åt de bästa bitplatserna men det gick kanon. Känns nästan som att man faktiskt förtjänar ett ryck i snöret snart.

Efter de poolerna åkte jag uppåt. Träffade Maza vid Sandys hole och han hade heller inte kännt nåt ännu. Då jag såg att Perra bara var halvvägs klar med Morel så gick jag en vända i Green Spout. Där såg jag två kelts som hoppade men inte ens dom vill bita.

Ovan ser ni Scobboch och Green Spout.

När Perra var klar i The Morel så gick han ner till Corner Pool och fiskar sig nedåt. Jag har knallat upp till min favoritpool och ska strax börja där. Tog Big Girnal på vägen, men inte heller där var det någon hemma..

13:15

Det har varit en härlig förmiddag med väldigt lite vind. Vi har samtliga fiskat på riktigt bra. Jag gick min favoritpool noga och fiskade sedan av Big Girnal igen på vägen tillbaka men inga känningar..

Även grabbarna på Middle har fiskat ordentligt, men heller inte kännt något. Extremt lite springers på älven tyvärr, men det är bara att kämpa på.

Nu lunch på Douglas Arms igen och en Belhaven Black.

19:30

Tyvärr dålig täckning uppe på UB så jag har inte kunnat uppdatera bloggen.

Å andra sidan så har det varit stendött för oss allihop trots att vi verkligen gett det en bra chans i de kalla vädret..

Nu är vi precis tillbaka i Lodgen och middag serveras 20:00 så lägger ut lite bilder från eftermiddagen med korts kommentarer bara :-).

Maza drar igång kaminen på hytten vid Scobboch efter lunch.

Vy inifrån hytten. Full koll på både Scobboch Pool och Green Spout.

Hytten utifrån med en gammal klassisk spöförvararbyggnation i förgrunden.

Här stoltserar jag med Orvis kommande ”Pro-Waders”. Fantastisk nöjd så här långt med en hel del nyheter från föregångare som bland annan ”knee pads” och grymma gravel guards.

Underbara Corner Pool. Släppte tyvärr inte ifrån sig nån springer idag heller. Men under veckan bör det komma upp en eller flera :-).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *