NYHET – LAXFISKERESA

Häng med och fira påsk vid underbara River Dee!

OBS – SOLD OUT

River Dee, som rinner från Cairngorm mountains och mynnar ut i Nordsjön vid Aberdeen, är en dröm för varje flugfiskare. Den relativt grunda och klara älven med det snabbt rinnande vattnet har gjort den till laxflugfiskares dröm och många är de flugfiskare vars fotspår vi kommer att vandra i. Det är bland annat här som flytlinan uppfanns 1920. Man känner historiens vingslag under sin vistelse.

Mats och Frank spanar ut över Malt Steep och Rocks Head på Middle Blackhall

Mats och Frank spanar ut över Malt Steep och Rocks Head på Middle Blackhall

Under Scandi Flyguides  regi kommer jag ordna en resa över påsk till den anrika laxälven i norra Skottland. Till skillnad från andra arrangörer så kommer jag inte att fiska själv utan fungera som en extra guide/ghillie under samtliga fiskedagar och lägga 100% fokus på Er som väljer att åka med. Nuförtiden är det minst lika roligt att vara behjälplig när någon annan får lax som när man själv får fisk. Tack vare det upplägget så fungerar resan väldigt bra även för dig som är alldeles ny i tvåhandsfisket.

Vi kommer fiska Upper och Middle Blackhall som ligger några kilometer uppströms den mysiga staden Banchory. Detta område räknas som det allra mest natursköna längs River Dee, man är långt från människor och trafik och kan fokusera på omgivningarna och sitt fiske. De båda sträckorna är över 2,5km långa så totalt har vi över 5km älv och mer än 40 namngivna pooler alldeles för oss själva. Långt ifrån ”köfisket” vi är vana vid här hemma! Jag har själv fiskat de båda sträckorna många gånger tidigare och tror mig ha ett par ess i rockärmen att dela med mig av till Er som åker med.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Vi kommer bo på totalrenoverade ”The Stables” som innehåller allt man kan önska sig och lite till. Det ligger dessutom bara en kort promenad från Middle Blackhall.

Så här ser en typisk dag ut under vår resa

Efter frukosten som vi blir serverade runt 08 beger vi oss till våra sträckor. Tre personer promenerar ner till Middle och övriga får skjuts upp till Upper. Vi möts av våra ghillies vid respektive sträcka klockan nio, då är redan braskaminen igång och vi bjuds på kaffe samtidigt som ghillien går igenom förutsättningar för dagen vad gäller vattennivån, vattentemp och fångster nedströms dagen innan. Därefter fiskar vi fram till lunch. Våra ghillies och jag själv är behjälpliga hela tiden.

Minibussen tar oss till någon av de trevliga pubarna i trakten för lunch. För den som vill laga egen lunch så går det givetvis alldeles utmärkt i vår fullutrustade lodge, men en gemensam paus från fisket på puben brukar vara mycket uppskattat. Vi är tillbaka vid våra sträckor efter lunch och fiskar fram till klockan 18:00 då våra ghillies slutar för dagen. Sedan väntar en härlig middag på lodgen. För den som vill har vi fått tillåtelse från våra ghillies att när som helst bedriva ”evening cast”, dvs fiske in i mörkret på kvällen vilket ibland kan vara oerhört effektivt. Efter middagen eller evening cast brukar det bli samkväm i det stora vardagsrummet framför brasan med en öl eller två.

River Dee är stängd för fiske söndagar så det är vår resdag t/r Sverige. Vi fiskar alltså måndag-lördag.

Då det är första gången som Scandi Flyguides gör en laxfiskeresa så säljs denna till ett mycket förmånligt pris.

Pris: 14.990 kr (6 platser, först till kvarn)

SOLD OUT!!

Detta ingår: Boende, fisket, ghillies, svensktalande guide, frukost, middag, all transfer inkl t/r flygplatsen i Aberdeen

Detta ingår inte: Flyg t/r Aberdeen, dricks till ghillies, publuncher.

För frågor kontakta mig eller Scandi Flyguides via mejl eller Facebook meddelande.

Just nu (28e Januari) finns flera flygalternativ Sverige/Aberdeen för lite drygt 3000kr.

20140409-082755.jpg